Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Kulturális Örökség Napjai Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 14.

Image Székesfehérváron idén is számos patinás épület kapuja megnyílik a hétvégén és szakavatott vezetéssel ismerhetik meg történetüket a Kulturális Örökség Napjai keretében a látogatók. A szervező intézmények közös sajtótájékoztatón ismertették, milyen programokkal készülnek.

Tovább...
 
Hírességek az idő csapdájában! Nyomtatás E-mail
Írta: Szakály Szilvia   
2012. szeptember 14.

Image Megállították az időt a sztárok! Alkalmi modellnek állt Iszak Eszti, Muri Enikő, Dukai Regina, Zimány Linda, Tóth Gabi és kedvese, Rasztovics Dávid, Kocsis Tibor, Mádai Vivien, Vastag Csaba és Tomi, Kiss Orsi, Dombi Rudolf, és Müller Attila. Az Idő Urai és Úrnői elegáns partin mutatták be a legújabb óratrendeket, kiegészülve a Quantum XXL legénységével, akik az órák bűvöletében készítettek külön show-t az eseményre.

Tovább...
 
Terembura a Civilek Éjszakáján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 13.

Image A Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület idén is csatlakozik a Civilek Éjszakája székesfehérvári programsorozatához. Erre az alkalomra ismét egész délutánra és estére kinyitják a Rác utcai Terembura Kisház kapuját, és már délután 4 órától várják elsősorban a gyerekes családokat, és persze mindenkit, aki érdeklődik a kreatív elfoglaltságok iránt.

Tovább...
 
Száz oldalon több mint száz fotó a Hiemer-házról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 12.

Image Bemutatták azt az új könyvet, amely a belváros ékkövének felújítását, újjászületését kíséri figyelemmel.

Tovább...
 
Másodszor rendezik meg a Kamarakórus Fesztivált Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 11.

Image Második alkalommal szerveznek kamarakórus fesztivált szeptember 15-én, szombaton 18.00 órától a Szent István Művelődési Házban. A nagyszabású esemény igazi csemege lesz a komolyzenét kedvelők számára, újabb színt visz Székesfehérvár gazdag kulturális, zenei életébe. A bemutatkozó kamarakórusok főként egyházi művekkel készülnek, a Zadari Nőikar szereplése által erősödnek a testvérvárosi kapcsolatok.

Tovább...
 
Camera Obscura - A fény útja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 10.

Szeretettel várjuk Önt és barátait 2012. szeptember 11-én, kedden 17:30-ra az Aranybulla Könyvtár Olvasótermébe József Lipót "Camera Obscura – A fény útja" című fotókiállítására. A tárlatot a közönség figyelmébe ajánlja: Somogyi Tamás fotóriporter.

Tovább...
 
Az Európai Kulturális Örökség Napjai a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 10.

Image Szeptember 15-én és 16-án, a 2012-es Európai Kulturális Örökség Napjai "Ápolni az örökölt helyes üzenetet a jövőre építve" címmel meghirdetett országos témája keretében a Károlyi József Alapítvány bemutatja "A magyar kastélyok státusza" című kiállítást. A tárlat célja, hogy a látogatók világos képet kapjanak a magyar műemlékek kevésbé ismert jogi státuszáról, valamint azon történelmi körülményekről, amelyek a jelenlegi állapot magyarázataként szolgálnak.

Tovább...
 
A Hiemer-ház újjászületése képekben Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2012. szeptember 07.

Image A székesfehérváriak hosszú éveken keresztül vártak a Hiemer-ház teljes körű felújítására, amely 2005-ben kezdődött és 2011 októberében fejeződött be. Az épületegyüttes újjászületését figyelemmel kísérhetik egy új kiadványban, melynek nyilvános, ünnepélyes bemutatójára 2012. szeptember 11-én kerül sor.

Tovább...
 
A Parabában folytatódik a KafkaBeat Kocsmaszínház működése Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. szeptember 07.

Image Szeptember 15-én szombaton a Jancsár köz 4. szám alatt nyílik meg a Paraba, amely a KafkaBeat hagyományait viszi tovább. Zenekarokkal, vendég DJ-kkel, színházzal és felolvasóestekkel várják az érdeklődőket. A kocsmaszínház hivatalos megnyitója szeptember 26-án lesz, Esterházy Péter felolvasásával indul a sorozat. A kocsmaszínház előadásait szerdánként este nyolc órától láthatják a vendégek.

Tovább...
 
A Magyar Dal Napját ünnelik A Szabadművelődés Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 07.

A Magyar Dal Napja alkalmából rendeznek zenés estet A Szabdművelődés Házánál szeptember 9-én vasárnap 19 órától. Az esten a J.A.M zenekar koncertezik, majd 20 órától audiovizuális élményekben lehet részünk a MéhkasAulával. A magyar dal napja Presser Gábor ötlete nyomán életre hívott zenei rendezvény. Először 2008-ban rendezték meg a Sziget Fesztivál „mínusz első” napján. A 2010-es évtől bevezették A Magyar Dal Fővárosa címet.

Tovább...
 
Pásztohy Domokosra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 05.

Image A Vörösmarty Társaság (Székesfehérvár, Kossuth u. 14. ) tisztelettel meghívja olvasóinkat 2012. szeptember 5-én, 18 órára a közelmúltban elhunyt költőre, Pásztohy Domokosra emlékező estre.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4808 - 4818 / 6234